RFSL


Liturgiskt konservativ Svartrock
vald till årets medlem av RFSL-Jönköping!

Nedanstående text låg under några år på webben, dels på min egen hemsida men också på RFSL Jönköpings egen hemsida. Innehållet är ingenting jag nu i efterhand skäms för. Jag känner fortfarande en varm stolthet över vad min insats resulterade i, trots att jag idag inte har någon kontakt med RFSL som organisation. Däremot har jag inte släppt kontakten med enskilda medlemmar, människor som jag fortfarande ser som mina bästa vänner.Den 26 februari 2005 höll RFSL-Jönköping årsmöte. En ny styrelse förärades förtroendet att tillsammans med sin nye ordförande Stefan vägleda föreningen mot nya djärva mål. Årsmötet utsåg förutom en ny ordförande, även Kristdemokraten och hetron Max Hobstig till årets medlem vilket var en unik händelse i RFSLs historia!

Grattis Max!
Hur känns det att bli utsedd till årets medlem?
Jag känner mig oerhört hedrad av föreningens förtroende.

Vad gör dig mest glad i föreningen?
Det som glädjer mig mest är när jag ser att våra medlemmar och gäster trivs och mår bra i verksamheten.

Vad gör dig mest upprörd idag?
Mest upprörd blir jag när jag hör människor som pastor Åke Green, som tar sig den ”självklara” rätten att med bibeln som vapen kränka folk- och samhällsgrupper.
Vem som helst kan med lite ansträngning hitta delar i bibeln som kan utnyttjas i kränkande syfte. Att det är avsevärt lättare att hitta motsatsen tycks inte bekymra herrar som pastor Åke Green.


Vad jobbar du helst med i föreningen?
Jag har valt att i första hand jobba med markservicen i föreningens kafé verksamhet som innebär allt från kaffekokning och disk till medlemsvård som i sin tur betyder att alla våra medlemmar och gäster alltid skall känna sig välkomna till föreningen.

Hur kan de sociala verksamheterna som till exempel kafékvällarna ut vecklas så att ännu fler gäster kommer?
Varför inte anordna ett ungdomskafé en dag i veckan? Jag kan, som en förvirrad gammal farbror, ansvara för att markservicen kommer att fungera!

Är det något du tycker att vi i föreningen borde arbeta mer med?
Jag tycker att vår nyvalde ordförande är rätt ute när han talar om att öka medlemmarnas inflytande i föreningen. Ett sätt att utstaka den föresatsen är att bjuda in samtliga medlemmar till föreningens styrelsemöten.
På den tid jag var politisk gruppledare och grå eminens var det en självklarhet att kalla till styrelse- och medlemsmöte. Medlemmarna fick på så sätt direktinflytande över styrelsens beslut. Förenklat kan man säga att alla medlemmar var ”adjungerande”! För övrigt är jag inte tillräckligt ung för att veta allting.


Du är engagerad i RFSL samtidigt som du sedan länge tillhör en rätt konservativ gruppering inom Svenska Kyrkan och dessutom en före detta KD-politiker. Hur går det ihop?
Jag var engagerad i HBT-frågorna redan som Kristdemokrat! Att jag tillhör en konservativ fraktion inom Svenska Kyrkan är inte mer märkvärdigt än att min Tro är min Barnatro.
Nu som vuxen inser jag att man ibland måste revidera en del från barndomens syn på Bibeln. När jag hamnar i teologiska bryderier om bibeltolkning brukar jag fråga mig själv: ”Vad säger Jesus om saken”. Som det här med öga för öga, tand för tand. Där säger Jesus: ”Ni har hört att det blev sagt: Öga för öga och tand för tand. Men jag säger er: värj er inte mot det onda. Nej, om någon slår dig på högra kinden, så vänd också den andra mot honom.”
Skulle jag inte lyssna på Jesus i just den här frågan så får ni själva fundera ut hur jag enligt herr Åke Greens bibelsyn skulle ha agerat när jag för en tid sedan blev utsatt för ett mordförsök. Jag fick en gång en fråga från en av RFSL-Jönköpings medlemmar inför ett möte om Homosexuella i Svenska Kyrkan, vad han skulle läsa på inför mötet. Jag svarade: Läs Matteus. Det räcker!


Hur reagerar dina bekanta när de får höra att du är engagerad i RFSL?
Jag har under hela mitt vuxna liv haft olika sociala engagemang med vitt skilda målgrupper. Släkt och vänner har inte visat någon förvåning alls. Det är som det alltid varit.

Någon HBT-person du beundrar?
Oscar Wilde och Truman Capote står som nummer ett och två på min lista. På tredjeplats kommer Nicole Eriksson eftersom Nicoles livssituation som transsexuella berör mig!

Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Jag längtar efter en värld där alla människor har ett lika värde oavsett sin etniska eller kulturella bakgrund. En värld där sexuell läggning inte anses mer märkvärdigt än att ha rött hår …

”Grattis igen Max Hobstig och Tack för ett gediget arbete”

Nature and nature’s lows lay hid in nigth; God said:” Let Newton be”, and all was ligth. And God saw the light, that it was good: and God divided the light from the darkness. And God called the light Day, and the darkness he called Night. And the evening and the morning were the first day. There was a man sent from God, whose name was Edmund Halley. The same came for a witness, to bear witness of the Light, that all men through him might believe. Edmund Halley was not that Light, but was sent to bear witness of that Light … Hallelujah

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s