# Får man ta med sig hunden in i himlen


Självklart får man ta hunden med sig in i himlen. Problemet är om man dör före hunden. Då får man vänta ett tag tills hunden också är färdig med livet. Skulle hunden ha dött före en själv så ligger den på Sankte Pers dörrmatta och väntar tills man själv kommer dit. Och då blir det tjo och tjim med glädjetårar och svansviftning i den stora himmelska trädgården.

Vad skall man annars ha himmelen till om man inte får ta med sig hunden? Vad spelar himmelen då för roll, om man inte får ligga i gräset med hunden på magen och bara vara Ett?

Annonser

2 responses to this post.

 1. Posted by Bruce on 12 september, 2011 at 12:00

  Trösterikt att veta att så kommer det att bli, en återförening som tar udden av saknaden när den dagen kommer.

  Svara

  • Det finns en underbar folksaga om en bro, Regnbågsbron, som förbinder himlen och jorden. När ett husdjur dör, kommer det till en plats bortom Regnbågen. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner kan leka tillsammans. Där finns ett litet vattendrag med friskt vatten, tillräckligt med Frolic och solsken, som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, utom för en liten sak: de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad!

   Varje dag springer de och leker tillsammans, tills den dagen kommer, då någon stannar upp, och tittar i fjärran. Blicken skärps, kroppen skälver, ögonen spetsas och plötsligt flyger han i väg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare, han har sett Dig och återförenas med den han älskar allra mest av alla som finns och funnits på jorden. Ni möts i en omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen och dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut. Äntligen är ni förenade på de saligas ängder!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: