Stavfotografen och den 4:e käppen


[Om du klickar på bilden kan du detaljstudera alla fyra käpparna :]

Nu äntligen kan jag presentera den fjärde käppen i samlingen (längst till höger), den enda käppen med en sko av gummi som är bekvämast för vandringar i tättbebyggt område där asfalt och sten är det vanligaste underlaget. För exkursioner i skog och mark är käppen med den brandgula kryckan mest lämpad eftersom käppen är den mest stabila när underlaget är en aning ojämnt, stenigt och snubbelfarligt för folk med hjärtsvikt eller allmänt vimsiga.


De två käpparna till vänster har sådana brister, oavsett att de är snygga och prydliga, att de nu blivit pensionerade och i stället för att vara hjälpsamma har de nu fått äran att bli till prydnader i stället för hjälpmedel. Den ena är för kort och en andra är för framtung. Båda finns nu, mot en skälig avgift, att bese i det Gretteheimska hemmanet i norra Tveta härad!
Annonser

4 responses to this post.

 1. Posted by Anonym on 14 juni, 2012 at 10:08

  Vilken diger samling…
  Jag ska också skaffa käpp när jag blir gammal, vare sig det behövs eller ej.

  Svara

  • Eftersom jag inte vet om Anonym kommentator är en man eller kvinna, bör det jag nu skriver i alla fall ha 50 procents chans att bli helt rätt eller helt fel!

   Jag har en gammal bok med titeln: ”En man utan käpp är ingen riktig man” en god bok som pekar på att män alltid gått med käpp, eller stav som det också kan kallas i andra delar av världen.

   Vandringsmän behöver en stav för att kunna försvara sina får mot ulven. Andra män behöver en käpp för att kunna resa sig sedan de knutit skorna :)

   Svara

 2. Posted by Curre C on 13 juli, 2012 at 19:09

  Fråga från den unge mannen, med uppgifter från säker källa – ”Kan man beställa särskilda bastonader för en del personer jag känner?”.
  Pirat Max – du får till det – hur illa det än synes…
  Som du sade så lever vi förmodligen tills vi uppnått en Metusalemsk ålder…
  Respekt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s