Östberga Komvux är skolan för dig

Östberga Komvux

Östberga Komvux är skolan för dig som vill komma vidare i livet och inte stå och stampa på samma fläck. Skolan har på kort tid lyckats få alla sina elever att överträffa både sig själva och politikerna i matematik. Göran Hägglund som har en ordinär gymnasial utbildning har också blivit elev på Östberga för att förstärka sina kunskaper i försäkringsfrågor och chattar därför ofta med alla Expressens läsare om vikten av friskolor som Östberga Komvux där all undervisning utgår från matematiken. Här kommer några exempel ur Östbergas mattebok.

Exempel nummer 1
-”Ärlige Roffe kan köra en stulen bil i 6 timmar innan den blir för het. Roffe kör med en snitthastighet av 145 km/tim. Hur långt kommer Roffe innan han måste dumpa bilen och sno en ny? Ange svaret i mil.”

Exempel nummer 2
-”David säljer fejkade reportage till Expressen. Han får i snitt 20 000 kronor per införd sida och kan (gömd bakom meddelarskyddet) aldrig åka fast. Dojje rånar minilivsar i söderort. Han får i snitt ihop 2 500 kronor per butik. Hur många minilivsar måste Dojje råna för att få ihop lika mycket som David fick för sitt senaste tresidiga reportage i fyrfärg?”

Exempel nummer 3
-”Kenta har två påsar med Gott & Blandat, det vill säga med både uppåt- och neråttjack. I den gula påsen har Kenta 4 uppåt och 3 neråt, och i den blå påsen har Kenta 5 uppåt och 7 neråt. Kenta tar upp ett piller från varje påse och lägger på tungan. Hur stor är sannolikheten att Kenta ska bli riktigt festlig?”

Utbildningen vid Östberga komvux präglas av en helhetssyn med elevens utveckling i fokus. Östberga komvux har en välanpassad studietakt och arbetsformer med tydliga kunskapskrav. Vid Östberga komvux bemöter vi varandra med respekt och ser varandra som en tillgång. Skolledningen strävar efter att Östberga komvux ska vara en trivsam arbetsplats, både för skolans personal och elever. Östberga komvux utsågs år 2009, av Institutet för högare studier, till Sveriges bästa skola!

Källor: Östberga Komvux och Expressen
Annonser

One response to this post.

  1. Här hittar du svaren på Göran Hägglunds matematikproblem

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: