Chatta med Matte på Tjuvgods

tjuvgods

Vad man måste tänka på innan man lägger upp en hemsida är att man bör ha en ordentlig plan för sin hemsida och veta vilka olika undersidor och länkar som man vill skall finnas på hemsidan. Nästa steg är att utarbeta en struktur som känns logisk och naturlig för dem som besöker hemsidan. Om hemsidans upplägg upplevs som en aning svårbegriplig riskerar man att besökarna helt enkelt lämnar i hemsidan för att i allra värsta fall, aldrig mer återkomma.

Ett bedrövligt exempel på hur fel det kan bli är på organisationen Tjuvgods hemsida som redan på sin förstasida (dvs roten) länkar till en tjänst man kallar ”Råd och Chatt” där man sägs kunna chatta direkt med Matte. Än värre är att man på hemsidans första sida länkar till Mattes chatt på två ställen. Det värsta är dock, att det inte finns någon chatt till den där Matte och heller aldrig har funnits. En blindgångare, falsk varudeklaration med andra ord!

tjuvgods

Men om man nu mot förmodan klickar på någon av de där två länkarna som sägs gå till ”Råd och chatt”, hamnar man på en annan sida som välkomnande bjuder in till att ”Chatta med Matte” (alltså den Matte som inte finns). Om man nu har blivit lite nyfiken på vem som döljer sig bakom Matte, kan man klicka på länken Crimecoach under textmassan om ”Chatta med Matte”. Gör man det hamnar man hos en viss herr Claes Parsmo som faktiskt försörjer som försäljningschef på Dialect AB men helt privat ägnar sig Claes åt betydligt mer spännande uppgifter än försäljning. Han är nämligen en äktsvensk Läderlappen (med eller utan Robin), en så kallad Crimecoach. Religiöst tillhör herr Claes Parsmo liksom Läderlappen den kristna högern (!) vilket kan vara bra att veta eftersom tjyfvar av hävd – alltid varit röda som lingon!

Aldrig någonsin har jag hört talas om att en förening på sin hemsidas förstasida hänvisar till och gör reklam för en annan hemsida med samma syftemål. Eller som föreningen Tjuvgods skriver: ”Vi är en förening som jobbar med att försöka vara till hjälp och stöd för personer som vill bryta ett liv med kriminalitet, drogmissbruk eller någon annan form av utanförskap. Rådgivning för personer, eller anhöriga till personer, med missbruks- eller brottsrelaterad problematik, finns under Råd och Chatt. Klicka här om du vill chatta direkt med Matte”.



PROLOG: Mitt föreningsliv har varit rätt komplicerat. Tidigare arbetade jag som volontär på Frälsningsarméns härbärge i tre år. Under samma tid var jag medlem med nummer (30) i KRIS för att senare bli medlem nummer (11) föreningen Tjuvgods samtidigt som jag jobbade på Erikshjälpen under ett år. Mycket ideellt har det blivit under åren. Men nu är det slut med sånt, eftersom vad man än väljer att göra, så nog fan handlar det bara om pengar, makt och väl inpissade revir trots att jobben alltid kallats ideell verksamhet i humanitetens tjänst.
Annonser

7 responses to this post.

 1. Posted by Lennart Skoog on 1 maj, 2011 at 10:10

  Från kamp till kramp .. sorgligt!!

  Svara

 2. Posted by Johnny on 4 maj, 2011 at 08:23

  Tjuvgods hoppar på ”tvyvtåget” och skall berika sig på hämtningar, besöksverksamhet mm, dvs samma koncept som KRIS och X-Con. Någon idealism finns inte längre, inte ens några utstakade mål. Den senast att hoppa på ”tjyvtåget” blir nu Crimecoach som skall mjölka oss på skattepengar och få miljoner ur arvsfonden. Att det går bra att skita i redovisningar och ta ut fantasilöner visar KRIS med Krister K. i spetsen. Nej detta är ett geschäft och att våra politiker sväljer skiten förstår jag inte.

  Att Tjuvgods gör reklam för en konkurrerande snyltorganisation tyder på att några personer inom Tjuvgods har lite ”egna affärer” inom verksamheten, tror jag.

  RFHL kräver av sina lokalföreningar att de ställer upp på föreningens stadgar och intentioner, i övrigt är de helt självständiga. Crimecoach är inte medlem i RFHL vad jag vet, jag har aldrig hört talas om denna organisation, eller företag, eller vad fan det skall föreställa. Det är samma sak med föreningar och organisationer för hemlösa. De växer upp som svampar ur jorden och vill sälja annonser och buttons, T-shirts och annat skräp, men de gör ingenting för att skaffa fram riktiga boenden för de hemlösa.

  Svara

 3. Äntligen har föreningen TJUVGODS.SE fått en hemsida! Nu är det som på Honkens tid! Nu har föreningen åter fått en riktig hemsida! Låt nu inga dårar ta ansvaret för sidan. Bättre är att betala för tjänsterna än att behöva skämmas för klantighet.

  Skulle föreningens budget vackla ekonomiskt för hemsidans skull, får ordförande höra av sig till Long John Silvers gamle skeppspojke!

  http://www.tjuvgods.se

  Svara

  • Posted by Anonym on 3 februari, 2012 at 20:31

   Ha, ha – ja, så mycket kan jag avslöja att på Tjuvgods tjänas det inte så mycket… Inte tillnärmelsevis i närheten av vissa föreningar – men figurer som den här Johnny gär det nog aldrig att övertyga… Det finns gott om personer som svärtar ner allt, utom dem själva…
   Ja, Pirat – det här med ekonomin är ett bedrövligt kapitel. Och om jag hade kunnat önska något förutom några miljoner – så skulle det vara en Hobstig/Pirat/Kvartersmästare m.fl. som enväldig härskare över fönstret mot världen! Hur jag än bär mig åt, så blir det varken aktuella händelser eller… så mycket alls. En ständig källa till ångest…
   Ha det, mr Silver!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: