Du skall inte tro på alla sanningar du hörMörkerkrafterna är på marsch i KD
Målet är att bjuda alla svenska till ett eget överdådigt Tea Party à la Sarah Palin!
Socialdemokraterna deppar över 27,8 procent i söndagens Sifo. Man kan deppa över 4,4 procent också. På fredag samlas Kristdemokraterna till kommundagar i Norrköping. Färre än var 20:e väljare stödjer partiet. På detta folkliga mandat styr de Socialdepartementet med ett betydande inflytande över frågor som vårdnadsbidraget, sjukvård, familjepolitik, bostäder, rättigheter för homosexuella (HBT-personer) och rätten att själv bestämma över sin egen kropp (som i den komplicerade frågan om fri eller ofri abort). Bland annat. Med tanke på Kristdemokraternas interna debatt är det något skrämmande.

Det mest skrämmande är den rättspolitik som KDU presenterar på sin hemsida
”Idag präglas debatten av de som betonar straffens avskräckande effekt, och de som bara betonar vården. KDU vill lyfta fram den kristdemokratiska synen, som ser skipandet av rättvisa som ett rättspolitiskt självändamål. I det svenska rättsystemet är straffmätning en angelägenhet mellan samhälle och brottsling. För att straff ska vara i proportion till brottet tycker KDU att man måste lyfta in brottsoffrets perspektiv i straffmätningen.” Själv anser jag att brottsoffrets åsikt måste vara underordnad oavsett det lidande som brottsoffret drabbats av eftersom det redan nu finns möjligheter till ekonomisk kompensation från bland annat Brottsoffermyndigheten. Vi kan inte låta traumatiserade brottsoffer vara med och fastställa straff. En fullständigt horribel tanke! Vad är det för värld KDU vill skapa? Hur har dom tänkt?

Nu är det den Ekmanska retoriken som gäller
I partiets valanalys är första meningen: ”Kristdemokratin i Sverige har en framtid”. Som när flygrädde Stig Helmer Olsson i ”Sällskapsresan” upprepar: ”Jag kan flyga, jag är inte rädd” för att övertyga sig själv. Men många gräsrötter låter sig inte övertygas. De kräver radikala förändringar. När partiets kommun- och landstingspolitiker samlas till helgen framstår nog partiledningens ställning som svagare än någonsin.

Livets Ords politiska ambitioner
Klicka på bilden för att lyssna på Livets Ords politiska ambitioner!

Den utmanas av ledande kristdemokrater som riksdagsledamoten Mikael Oscarsson, mest känd som grundare till abortmotståndarnas kampanjorganisation, ”Ja till livet”, och Bengt Germundsson, kommunalråd i Kristdemokraternas skyltfönster Markaryd. Tillsammans med bland andra kommunalrådet och unga stjärnskottet från Uppsala, Ebba Busch, är de fröet till en ny slags kristdemokrati. Oscarsson och Busch står nära Livets ord och dess ledare, den utomordentligt förträfflige herr Ulf Ekman, en pastor av Guds nåde!

Om någon mot förmodan inte vet vem Ulf Ekman är, så finns det ingen som kan förklara den saken bättre än Per Kornhall. Han har till och med skrivit en bok om den eländiga Ulf Ekman och hans hird av solidariska tempelbetjänter som styr och ställer värre än Hin håle själv skulle förmå, om han ens tänkt tanken. Ett besök på Per Kornhalls hemsida är ett måste för den som vill försöka förstå den osunda påverkan Livets Ord har på Kristdemokraterna.
Läs och begrunda vad Per Kornhall skriver på sin hemsida; KLICKA HÄR

Frihet, Familj, Flit, Företagsamhet
En konservativ fraktion inom partiet är FFFF som är mycket aktiva på nätet och försöker samla alla de som vill bort från ”den socialliberala mittfåran”. Jag låter två av dessa små stolliga kristdemokratiska bokstavsbarn (KDU/FFF) presentera sig själva eftersom de är så frekventa på nätet :-)

Mattias Grängzell skriver: Att KD står till höger om Moderaterna är ingenting som jag har något emot, snarare tvärtom. Jag lämnade M för att det blev för liberalt medans jag själv benämner mig som neokonservativ. KD och framför allt KDU, står exakt för mina frågor. Jag tycker, personligen, att den vändning som KD tagit i Sverige har varit till det bättre.

Vidare har högermannen Grängzell raderat ovanstående text på sin blogg i förhoppning om att kunna förneka att han någonsin skrivit en sådan text. Trots att detta bokstavsbarn är väldigt flitig på nätet har han glömt att raderat material kan återställas av varenda människa som vet vad googles cach är för något. För den som vill läsa Mattias Grängzells text i sitt sammanhang så går det bra att klicka på ordet CITAT i raden nedanför :-)

Zeth Arkö Gogman skriver: Max, jag tror inte att någon blir chockerad över de citat du visar upp. Du kan hitta betydligt ”värre” kan jag lova dig. KDU står idag för en inriktning som ligger betydligt närmare den klassiska kontinentala kristdemokratin än vad man gjorde förut. Huruvida Lewi Pethrus var socialliberal eller inte är faktiskt inte så väsentligt då det parti Lewi Pethrus grundade inte var kristdemokratiskt utan blev det först på senare år.

Vidare skriver den unge högermannen Zeth Arkö Gogman följande om HBT-rörelsenBokstavsbarnen vill städa bort KDs socialliberala historia
Den kristna nationalhögern är på frammarsch i det Kristdemokratiska partiet, som sjösattes av Lewi Pethrus 1964. KDU och deras kumpaner i KD jobbar nu häcken av sig för att sopa bort alla spår av de gamla socialliberala inslag som tidigare var vägledande för KD och bygga ett nytt högerkonservativt parti, Nya Kristdemokraterna, kring frågor som abortmotstånd och ta fight mot de homosexuellas rättigheter. Under valrörelsen 2010 skrämde alliansen mittenväljare med Vänsterpartiet. De rödgröna försökte tiga ihjäl Kristdemokraterna och hoppades de skulle trilla ur riksdagen. Det gick inte. En ny strategi bör i stället vara att ta debatten och dra fram dem i ljuset. Om den kristna högern tar över Kristdemokraterna blir de ett rejält sänke för alliansen. Så till sist, som en snygg avslutning Vill du veta varför de gamla och före detta Kristdemokraterna saknar sina mittenpartier? Klicka här

Annonser

13 responses to this post.

 1. Alla behöver en bra kokbok som visar hur man gör en rejäl måltid!

  Svara

 2. Posted by Inger Magnusson on 27 januari, 2011 at 18:59

  Bra – men ta bort orden korkade, det slår bara tillbaka mot dig själv.
  Det tar bort fokus från det som är väsentligt.
  Puss

  Svara

 3. Tja, vad ska man egentligen säga? Det är ju så urbota dumt det hela att man baxnar, och jag får en otrevlig smak i munnen av samtliga uttalanden. Allt som inkluderar ”national” i politiska diskussioner framkallar denna reaktion hos mig och dessutom en obestämd rädsla. Rädsla för att dessa generalpuckon ska få fäste hos fler och fler, och till exempel förneka kvinnor rätten till abort. Nu tror jag inte att Sveriges befolkning är fullt så dumma i huvudet, men bara att det i Sverige finns människor som uttrycker sig på det här viset utan att skämmas och ställa sig i egenskapad skamvrå med dumstrut.
  I USA framkallade Tea Party-rörelsen och Sarah Palin ett antal mord häromsistens, hur ska det bli här? En skjutning på en kvinnomottagning kanske om detta får fotfäste bland ”rätt” sorts galningar.
  Gud hjälpe Sverige, om jag trodde på Honom. Nu hoppas jag bara att NÅGON hjälpe Sverige.

  Svara

  • Tja, man kan undra över mycket i den här världen. I det här fallet tror jag nog att Sverigedemokraterna har fyllt det hål som fanns att fylla. Personligen tror jag att det elitistiska KDU/FFF är Kristdemokraternas dödgrävare. Den här politiken kommer att locka Livets Ordare och deras svans av kreationister. Många många fler kommer inte att lockas av dem!

   Om man följer Kristdemokraterna med Google Alerts så kommer allt som skrivs om partiet, bra som dåligt, att hamna i ens inkorg. Om man tar sig tid att läsa, så är det uppenbarligen så att partiledningen inte vill veta vad som håller på att hända. De är som de där tre aporna som håller för ögonen, öronen och munnen. Partiledningen ser ingenting och hör ingenting och säger ingenting, trots att KDU/FFF väsnas så att de hörs ända bort till Kina.

   Men vem skulle egentligen sakna Kristdemokraterna om de försvann från spelplanen. Jag skulle definitivt inte göra det, eftersom jag nu för tiden hellre spelar Fia med knuff med Fialotta Fox som motspelare :-)

   Svara

 4. Hur lätt är det inte att bli en sån där människa, som hela den västanglosaxiska flottan vill hänga upp i stormasten, sig själva till fröj och androm till varnagel?
  MAX (©) HOBSTIG

  Svara

 5. Du får gärna försöka motbevisa det faktum att KDU står mycket närmare den klassiska kristdemokratin, som den ser ut på kontinenten i länder som Tyskland eller Spanien, än vad man gjorde förut. Klassisk kristdemokrati är inte lika med vad partiet stått för förut, utan vad kristdemokratin står för som ideologi och internationellt sett stått för. Sådant som familj, värdegrund, civilt samhälle, trygghet, personligt ansvar och bevarande av traditioner.

  Vidare förstår jag inte hur du som socialliberal kan vara missnöjd när mer eller mindre alla partier i riksdagen utom (V) och (SD) är så gott som socialliberala. Gör det något om det blir ett socialliberalt parti mindre? KD överlever inte i nuläget, vi klarade oss bara i riksdagen med hjälp av stödröster, och då behöver vi en ny väljargrupp. Lyckligtvis finns det en stor väljargrupp som idag saknar ett självklart alternativ i svensk politik, den till höger om M, där man även brukar uppskatta traditionella kristdemokratiska värderingar, som familj, värdegrund och civilt samhälle. (vilket man inte gör socialliberala mittfåran)

  Förövrigt är bevarandet av familjen och abortmotstånd sådant som KDS stod för – även om dagens KD inte vill förbjuda aborter förstår jag inte hur en sådan ståndpunkt skulle avvika ens från den frikyrkligt kristdemokratiska traditionen i Sverige.

  Svara

  • Hur var det nu Acko Ankarberg sa :-)

   ”Vi kunde ha klivit fram och fått plus när det gäller sjukförsäkringen. Alliansen hanterade inte den bra i valrörelsen och vi hade tjänat mest på en bättre hantering av den. Den vardagsdiskussion som förs vid frukostbordet borde ha varit partiets.”

   Acko Ankarberg Johansson återkommer till sjukförsäkringen på frågan vad som är den värsta orättvisan i Sverige idag. Hon säger att ”det är svårt att värdera orättvisor och lidande, men att sjukförsäkringen är ett exempel på orättvisor som kan drabba enskilda”.

   Hur kunde det bli så här?
   https://gretteheim.wordpress.com/2009/12/14/kd/

   Svara

 6. Vad menar du med bokstavsbarn? Vilka är bokstavsbarn?

  Svara

  • David!
   Du slarvar med textläsningen! Läs nu texten en gång till så kommer du att förstå vad vi i den socialliberala mittfåran menar med bokstavsbarn!

   Svara

   • Du kallar FFFF och KDU för ”stolliga bokstavsbarn”. Du hävdar alltså att alla anhängare till KDU och/eller FFFF är bokstavsbarn? Jag är aktiv i KDU och är en varm anhängare av både Erik Sjöstedt och Jessica Nyberg (grundarna av FFFF), jag går på den inte helt okända Europaskolan i Strängnäs ( http://www.europaskolan.se/). Du kan själv avgöra huruvida jag är ett bokstavsbarn eller inte.

   • Bokstavsbarn är en informell benämning på bokstavsförkortningar. Termen bokstavsbarn förekommer i massmedierna men används inte inom hälso- och sjukvården.

    Att du går på Europaskolan i Strängnäs ser jag inte som mer märkvärdigt än att dina föräldrar tycks ha det bättre ekonomiskt ställt än vad som är vanligt i de fyrkantiga bostadsområdena. Om jag inte missförstått saken är Europaskolan i Strängnäs en typisk elitistisk skola där mindre bemedlade föräldrars barn, om än begåvade, inte passar in. Med andra ord, en väldigt fiiin skola för duktiga elever :-)

 7. Posted by Tompa on 22 oktober, 2011 at 19:29

  Kristdemokraternas rättspolitiska hjärtefråga är en Civilkuragelag, en lag som ska få oanständigt folk uppföra sig anständigt under hot av bestraffning. Följaktligen har de utrett frågan och i våras presenterade utredaren sitt förslag som i samma andetag sågade sönder och samman. Utredaren menade inte bara att en lag av denna typ var verkningslös utan direkt kontraproduktiv:

  Däremot skulle den minska människors benägenhet att anmäla och vittna om övergrepp och olyckshändelser i fall då de själva inte gjort tillräckligt för att hjälpa.

  Nu har utredningen varit på remiss och svaren har kommit in. Tunga instanser så som Justitieombudsmannen, Justitiekanslern, Rikspolisstyrelsen, Riksåklagaren, Sveriges Advokatsamfund, Brottsförebyggande rådet och Röda Korset sågar idén om en Civilkuragelag.

  Nu ska bara Kristdemokraterna ha kuraget att erkänna att de har fel. Tänk om vi kunde införa någon sorts lag för sådant?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: