PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING


Det är märkligt att terrierhundar som Fialotta överhuvudtaget får gå lösa eftersom de sedan urminnes tider har kallats rävsprängare. Förr trodde man att lottorna bar ner dynamit i rävgryten och sprängde både rävar och gryt i luften. Idag vet vi att rävarna sprängde helt på egen hand sedan fialottorna sålt dynamit till dem och pådyvlat rävarna att den explosiva varan bara var vanliga stearinljus. Rävarna som inte förstod foxens avsikter, tände därför på en dynamitgubbe (som de trodde var ett vanligt stearinljus från Liljeholmen) när det var regnruskväder för att få lite mer ombonat i grytet … med en rävsprängning som följd.Naturligtvis är detta rävsprängeri fullständigt oacceptabelt eftersom de rävar som drabbas i bästa fall bara bli hemlösa och i värsta fall både hemlösa och så traumatiserade att de måste uppsöka närmaste rävpsykiatrisk klinik. Mig veterligen är den psykiatriska vården för oss människor en helt urusel och fullständigt sjuk verksamhet. Man kan ju fråga sig hur rävarnas psykiatri fungerar om inte ens den mänskliga psykiatrin fungerar som den skall? Fy bubblan!

Därför uppmanar jag hela Svenska folket till en Nationell kampanj!
Stoppa all försäljning av sprängmedel till våra rävar!
Annonser

10 responses to this post.

 1. Tackar så mycket för denna uttömmande och vetenskapliga avhandling för ett tidigare så omdiskuterat fenomen i grythistorian, saken har ju länge haft en mängd olika ovetenskapliga förklaringar den ena mer fantasifull än de övriga.
  Mycket tacksam för det första vetenskapligaq bevisade faktumet i Er eminenta avhandling. Ber ödmjukt därför att få lägga ut artikeln och länk till avhandlingen i alla rävars och övriga hunddjurs eget månadsmagasin – Rävnytt.
  Som Ni vet läses detta vetenskapliga magasin av rävar, vargar, terriers samt alla övriga hundraser.
  Lägger dessutom ut artikeln i en engelsk översättning i den över hela världen spridda nyhetskanalen FoxNews. En nyhetskanal full av riktig ”Dret” som vi säger på Värmländska, men deras artiklar och reportage om ovan nämnda olika hundraser samt deras varierande boplatser läses med stort intresse av alla världens hunddjur.
  Tackar på förhand och med vänlig hälsning
  Rävnyttsredaktören

  Svara

 2. Viktig information till herr Rävnyttsredaktören
  Nedanstående länk innehåller regler för copyright
  http://sniffaren.wordpress.com/copyrigth/

  Svara

  • Det blev succé, texten har till och med uppmärksammats av rasernas biologiska anfädrar. Typiskt så har naturligtvis anfädrernas bytesdjur hört av sig med diverse giftiga förslag om nyttan med dynamitladdningar inte bara i rävarnas gryt utan också i vargarnas och inte nog med det hundkojor kan också vara utsatta för terrorhot.

   Vad anbelangar nyttan med psykiatri är nog åsikterna om denna behandlingsform ytterst svävande eftersom beläggen för nyttan inte kan mätas med några som helst vetenskapliga evidenser.
   Jag som redaktör för både Rävnytt och Vargmagasinet kan ju naturligtvis inte föregå artikelförfattaren den eminente Terriermannen med kommentarer i detta ärende så ytterligare ett inlägg i frågan tages tacksamt emot !

   Svara

   • Anfädernas bytesdjur?
    Det skulle se ut det om både kossor och grisar fick rösträtt. Lika illa skulle det vara om kaniner, rådjur och murmeldjur fick rösträtt. Vad de av dynamit traumatiserade rävarna anbelangar kan hela Svenska folkets nationella kampanj tänka sig att betala vårdavgiften för dem. Eftersom flera läkare med psykiatrisk kompetens hört av sig till kampanjledningen borde kostnaden för vård bli runt 100 kronor per patient, vare sig dessa är rävar eller vargar.

    Den inte helt okände herr Yeshu Ben Pantera och hans ömma fader Pantera har lovat att gripa in i de fall läkarna står maktlösa inför särskilt ömmande fall där patienternas livslust tynat bort.

    Yeshu och Pantera har lovat att det skall ske stora underverk, dock inga fantasifulla färgsprakande fyrverkerier eftersom detta troligen skulle försämra patienternas tillstånd ytterligare. Däremot kan de tänkas uppväcka de döda, senast den tredje dagen. Någon palliativ vård behövs alltså inte de dagar Yeshu och Pantera har jour!

 3. hahahahaha klockrent

  Svara

 4. Posted by Katharinadenfina on 8 november, 2010 at 06:06

  Jag skulle vilja kopiera din text om herdehundar och vargar för vår debatt i vår lokaltidning Åre/Duved…om det är ok?

  Svara

  • Om du är den fina snälla lilla Katharina jag kände redan på den tiden du som en liten Tuvstarr snubblade runt benen på de hemskaste ogärningsmän man någonsin skådat, i miljöer som knappt polisens insatsstyrka vågade sin in i, så får du liksom herr redaktören Bruce Clarke mitt tillstånd att kopiera vad du vill. Du är i gott sällskap med herr Bruce Clarke, eftersom han är den okända yngre brodern till Bruce Willis och Clark Kent.

   Vargfrågan är så jävla infekterad att man häpnar!
   http://sniffaren.blogspot.com/

   Här kan du läsa om mina regler för copyright
   http://sniffaren.wordpress.com/copyrigth/

   Svara

 5. Tackar så mycket för Terriermannens senaste klargörande inlägg!
  Men den alarmerande frågan om terrorhotet mot vår bäste väns boställe -Hundkojan- är inte ännu besvarad?
  Bytesdjurens hot är således inte riktat enbart mot det vilda beståndet av Hundsläktet, ytterligare åtgärder för bevarandet av friden hos dessa våra vänner är av nöd tvungen. Eller är det bara rävar som ska stoppas köpa sprängmedel? Det har ju klart framkommit att både fega kaniner, svin, kalla fiskar i grumligt vatten och råttor är i besittning av sprängkraft.
  Lyckeligen har min egen lilla bästevän Techno, diger utbildning och erfarenhet – både av uppspårande-, sökande- och inte minst desauviterande ageranden inom dessa olika sprängfyllda kategorier av varierande farlighetsgrad.
  Därför menar jag att ett allmänt upprop för en utbildningsgrad för öka våra vänners färdigheter för förhindra destasbiliserande verksamhet av ovannämnda bytesdjur. Dessa olika skadedjur innebär ett hot mot hunddjurens bestående och mångfald i vår natur samt i vårt vackra rike.
  Redaktören för rasernas fortbestånd, bevarande och utveckling.

  Svara


  • Ny forskning visar att det är fullt möjligt att korsa vissa underarter av canis domesticus (tamhund) med domesticerade gulo gulo (järv). Balterna ligger som vanligt i frontlinjen när det gäller att domesticera rovdjur. De har även fått fram en ny hundras, Blackpool Suspicion, som kan vara ett alternativ för att skydda tamhundens boplatser mot bytesdjur av alla slag i alla väder och i alla sammanhang.

   Min anmärkning:
   Jag googlade lite på Blackpool Suspicion och fann en del intressanta fakta.

   En Blackpool Suspicion är ofta stridslysten och lättretad, men har hög intelligens och alltid redo när det är dags att arbeta. Blackpool Suspicion har bulldoggens envishet och ett mycket snabbt anfall med hög skicklighet. Han bryr sig inte om vad han själv får utstå utan det viktiga är vad han själv uträttar. Hans rörlighet skyddar honom och hans starka bett betyder ofta döden för motståndaren. Som jakthund störtar han sig direkt på järv och lo och sliter dem i stycken. Även den styvsinta vargen betvingar han och jagar honom till skogs.

   Min anmärkning:
   Bör kunna försvara sig väl mot vattenbuffel

   Om Blackpool Suspicions korta historia: Valdas Neris fick 1967 uppgiften att leda avelsarbetet för att frambringa den nya rasen. Han började undersöka vilken hund som var far till fyra svarta kullsyskon från Pasvalys. Han kom fram till att fadern måste vara en strävhårig rödbrun terrier med svart sadel som stod i hundgården bredvid en vit argentinsk dogotik som var moder till valparna. Sannolikt var denna hanhund en tysk jaktterrier eller korsning mellan tysk och irländsk terrier. Blackpool Suspicion är i sin storlek och karaktär ungefär som Airedaleterriern. Något tyngre och betydligt vassare än till exempel sin tyska anfader.

   Min anmärkning:
   En Blackpool Suspicion kostar minst 35.000 kronor

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: