Andras ungar är också våra ungarHärförleden stötte jag på en grupp ungdomar som höll på att klistra upp en affisch på ett skåp. När jag frågade vad de höll på med blev de lite osäkra och pekade på Uncle Sam. Jag blev lite förvånad eftersom ungdomarnas klädedräkt inte passade in i mina fördomar om hur USA-fientliga ungdomar skall se ut. Eftersom det var sen kväll så var det kolsvart där vi stod så jag såg inte hela affischen. En av ungdomarna pekade då på Uncle Sams höga hatt och visade mig att stjärnorna inte var femuddiga utan sexuddiga.

Då förstod jag deras budskap! Ungdomarna tillhörde den förenade svenska patriotiska spjutspetsen mot judendomen. Jag blev inte så värst chockad eller upprörd eftersom jag på på den tiden det begav sig, kände de flesta av Stockholms alla skinnskallar. I mitten av 1990-talet var jag nämligen hedersmedlem i Sthlm Skins och senare även i Stolta Skins.Vad jag däremot kände i djupet av mitt hjärta, var en stor sorg över det vägval dessa unga ungdomar gjort i livet. Skinnskallar och så kallade nynasister är sedan länge ett lovligt byte som inte har något skydd. De tillhör en grupp som man kan kalla för ”Den gode fienden”.

Historien vimlar av dessa fiender. För att nämna några av dessa goda fiender så får väl judarna stå först och zigenarna som nummer två. På tredje plats bör väl tattarkravallerna i Jönköping 1948 komma. Det kommer att ta många år innan dessa förvirrade ungdomar börjar inse att världen är lite mer komplicerad än den synes vara. Deras väg mot insikt kommer att vara kantad med förakt, hat och avsky.

Eftersom vi andra inte får tycka illa om andra grupper i samhället eller i världen så låter vi vår frustration gå ut över dessa försvarslösa ungdomar som egentligen bara fått alldeles för lite sockerkaka i livet. Alla barn borde ha rätt till sockerkaka!

Sensmoral:
Andras ungar är också våra ungar! Rätta mig om jag har fel!

Annonser

12 responses to this post.

 1. Posted by Nisse Hult on 26 november, 2009 at 17:04

  Fel Max!
  Du var aldrig hedersmedlem Sthlm Skins! Du var fullvärdig medlem från 1995 och framåt med ett unikt medlemsnummer eftersom du hade så dåligt sifferminne! Du fick nummer 222!
  Hälsning från Nisse Hult :)

  Svara

 2. Posted by Elisabeth on 26 november, 2009 at 20:12

  Jag stötte också på den här samlingen av vilsna själar i Lördags kväll. Den största & kraftigaste av dessa själar är ingen mindre han som drog med sej Thomas in i den här skiten under många år. En mycket manipulativ socialt missanpassad & sorgsen figur. Ungjävlen skulle behöva sej en riktig gammaldags risbastu om jag fick säja mitt. Jag är enormt tacksam att jag idag har en son som har ett sunt förnuft. Sen ger jag mej själv lite credit också för att Thomas inte pysslar med sånt här längre. Så var finns föräldrarna nånstans?

  Svara

  • Elisabeth … Nu är jag inte helt säker på att ungdomar, som lever i sfären kring Patriotiska Motståndsrörelsen mest av allt behöver en risbastu. Jag värjer mig dessutom mot att kalla en ung grabb för en manipulativ socialt missanpassad & sorgsen figur oavsett vad han kan ha i bagaget.

   Svara

 3. Förstår att du kände lite ”sorg”, eller hur man nu ska säga.
  Svar om mina svar på frågorna i intervjun om skinheads: Jo, jag minns lite grann om det där med Hasse Punk, det var lite rabalder. Men att Lena Liljeroth så småningom skulle bli kulturminister, ja, det trodde man ju aldrig.
  Angående länkarna: Tackar, ska kolla in dem.

  Svara

  • Det blev som sagt ett himla liv om svaren Hasse gav. Att Lena skulle gå och bli kulturminister trodde inte ens jag. Jag trodde att hon skulle bli chefredaktör på någon företagsvänlig tidning. För övrigt: Jag flyttade upp din bifogade länk och lade den under ditt alias Karpstryparn!

   Svara

 4. Posted by Elisabeth on 27 november, 2009 at 09:52

  Eftersom som min förra kommentar kom direkt från modershjärtat så upplever jag nog det här utifrån ett helt annat perspektiv. Att som mor orka ända fram har varit grymt tufft & då lämnas inget över mer än till att ta om sitt eget barn. Då finns inget utrymme kvar att ”se om” andras ungar. Även om jag försökte. Vilket ju inte gav nåt resultat alls!

  Svara

  • Det finns också andra sätt att hantera ungdomar när de kommer in i slyngelåldern. Till exempel att nattvandra tillsammans med andra vuxna. Det man då gör för andras ungar gör man också för sina egna ungar. Om vuxenvärlden brydde sig lite mer om vad som händer på gator och torg nattetid skulle den här världen vara mycket bättre, eftersom man då inser att ens egna ungar kanske inte alls har hamnat i dåligt sällskap eftersom det ibland visar sig att det istället är andras ungar som hamnat i dåligt sällskap.

   PIRATENS FLAGGA

   Svara

 5. Man måste se skillnad på skinnskallar och medlemmar i svenska motståndsrörelsen, de finns en hel del böcker och dokumentärer som tar upp vad skinnskalle-kulturen har för betydelse, har aldrig haft något med varken höger eller vänsterextremism av någon form, men skinnskallar är som alla andra människor, har åsikter om allting.

  Skinnskallerörelsen eller vad man kan kalla det, har mer kunskap om dess ursprung, finns skinnskallar i alla världens länder. Man kan vara vit, svart eller gul, spelar ingen roll.

  Att vara skinnskalle är inte att hamna i fel sällskap, vi ställer upp för varandra, sen vad media och alla självutnämnda experter säger, så är allt lögn åter lögn, man har alltid hitta syndabockar, över 40 år har man hackat på skinnskallar, visst de finns säkert enstaka dårar som inte fattar vad skinnskalle livsstilen handlar om. Men döm inte alla över en kant.

  Jag är idag 31 år, har två barn, har arbete, bostad. De är inte någon skillnad på mig mot någon annan, bara att jag klär mig annorlunda och lyssnar på SKA, Reggae, Oi-Punk osv. Skiter i vänster och högeråsikter.

  Svara

  • Eftersom den lilla ikonen du lämnade efter dig uppe i vänster hörn är en grön figur och avslutar din kommentar med att du skiter i vänster och högeråsikter, antar jag att du är miljöpartist. Stämmer det?

   PIRATENS FLAGGA

   Svara

 6. En del undrar vart alla ”riktiga” skinnskallar tagit vägen, om det ens finns kvar på jorden eller om de liksom alla andra subkulturer blivit upptagna i den stora kollektiva gemenskapen där hus, bil och arbete kräver sin tribut.
  Här är ett svar: KLICKA HÄR

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: