Att möta samhällets olycksbarn



Om du stöter ihop med en ung frusen och halvnaken kvinna en mörk dyster novembernatt funderar du nog över varför hon knappt har några kläder på sig och frågar om du skall köra henne till Alla kvinnors hus. Om du möter en trasig hemlös i ett portvalv som sover i en papplåda undrar du nog varför han inte har någon annan stans att sova och frågar om du inte skall köra honom till Frälsningsarméns härbärge. Om du möter en liten grabb som är så påtänd att han vacklar omkring mitt i natten undrar du nog var hans föräldrar är och frågan honom om du skall köra honom till sjukhus. Om du möter en människa i nöd frågar du nog vad DU kan göra för denna medmänniska. Om du gör allt detta är du en sann medmänniska. Om du inte ens undrar, är du en omänsklig jävla typ som borde bli osynlig och dra åt h…e!


Mary

Annonser

3 responses to this post.

 1. Posted by Anonym on 12 januari, 2011 at 09:29

  Läs i Bibeln om den barmhärtige samariten så vet vi hur vi SKA göra

  Svara

  • Eftersom du vill vara anonym och skriver SKA med stora bokstäver får jag anta att du menar hela boken. Jag hänvisar därför till tre Moseböcker och frågar om dessa delar också gäller ditt resonemang om vad man SKA göra enligt Bibeln. Det kan vara farligt att använda delar i Bibeln om boken uppmanar till lagbrott!

   Mina hänvisningar: 2 Mos 21:24, 3 Mos 24:20 och 5 Mos 19:21

   Svara

 2. Så sanna ord är det inte ofta man får höra eller läsa. Och ”vem fan bryr sig” tål verkligen att reflektera över. Skulle tro att de som verkligen bryr sig är väl de som varit där själva och vet hur det verkligen är.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s